Google Search :

google search:
Google

Wednesday, June 1, 2016

KENALI YB DR ABDUL RANI OSMAN

Yang Berhormat Dr Haji Abdul Rani bin Osman adalah ahli politik Malaysia berbangsa Melayu dari Parti Islam Se-Malaysia yang juga merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Meru, Selangor bertanding di atas tiket PAS. Di peringkat parti, beliau merupakan mantan Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor.

🚩 KERJAYA

Sebelum beliau turun ke kancah politik, beliau merupakan seorang doktor perubatan dan mempunyai sebuah klinik swasta di Pekan Meru iaitu Klinik Fitrah. Beliau yang berkelulusan M.B.CH.B (Ijazah dalam bidang Perubatan) dari Tanta Universiti Republik Arab, Mesir telah membuka klinik tersebut semenjak sekian lamanya dan bertempat di Batu 6 1/2, Pekan Meru, Klang, Selangor.

Perkhidmatan yang beliau sumbangkan amat dirasai dan dihargai penduduk Meru. Kini, klinik beliau diselia oleh beberapa orang doktor gantian dan pelatih justeru beliau kini merupakan seorang wakil rakyat.

🚩 MESRA RAKYAT

Selain mendekatkan diri beliau dengan penduduk Meru, Selangor melalui perkhidmatan perubatan, beliau juga merupakan seorang imam di Masjid Asy-Syarif, Meru. Kerap kali dalam beberapa minggu, akan kedengaran suara beliau membaca khutbah Jumaat di masjid dan mengimamkan solat tersebut. Beliau juga sering mengikuti program-program anjuran masjid yang mana secara tidak langsung menjadi seorang tokoh yang islamik dan sistematik.

Beliau juga kerap memenuhi jemputan penduduk untuk memeriahkan majlis kenduri mahupun perkahwinan tanpa mengira agama dan bangsa. Kelibat beliau juga sering dilihat memberi bantuan kepada penduduk Meru yang memerlukan. Rata-rata penduduk Meru amat berpuas hati dengan kepimpinan beliau tanpa mengira parti yang beliau naungi.

👍 Facebook : www.facebook.com/P.093SungaiBesar

💚 Intagram : https://instagram.com/PASSelangor

#PRKSungaiBesar
#SungaiBesar
#Selangor
#UndilahPAS
#P093 大港補選
#請投伊斯蘭黨

No comments:

Post a Comment

Link

"KEYAKINAN ANDA MATLAMAT KAMI"